САЩ изтеглят дипломатите си от Венецуела

09:50, 12 мар 19 / Свят 25 1113 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

САЩ изтеглят останалия си дипломатически персонал от Венецуела. Причината - задълбочаващата се криза в страната. В информацията на Държавния департамент се посочва, че наличието на дипломати се е превърнало в ограничение за политиката на Вашингтон и за това се налага подобна мярка. Анализатори тълкуват решението като знак за възможна предстояща военна намеса.

В изявлението не се уточнява денят, в който служителите ще напуснат посолството. Според международни анализатори действията на САЩ може да са породени от евентуална военна намеса във Венецуела.

Междувременно контролираният от опозицията венецуелски парламент одобри обявяване на национално състояние на тревога заради безпрецедентната криза с електроснабдяването, която парализира страната пети ден.

Депутатите отхвърлиха аргумента на президента Николас Мадуро, че аварията е американски саботаж и заявиха, че причината за нея е лошото управление и липсата на инвестиции. Председателят на парламента и лидер на опозицията Хуан Гуайдо призова за нови протести.

"Всички възможности, които са на масата, са срещу Венецуела. Това са "електрическа война", "електрошок" и "кибер атака". Срещу Венецуела е извършено кибер нападение. Само правителството на Съединените щати има възможност за такава атака", заяви по-рано Мадуро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама