Ветерани ще оценяват новобранци в първата отборна битка на MasterChef

19:20, 11 мар 19 / Любопитно 25 942 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първата отборна битка в MasterChef ще се превърне в борба за надмощие, а самообладанието ще е най-важното оръжие. Ветерани от четирите сезона на шоуто на добрия вкус ще оценяват новобранците, а резултатът ще е „като ураганът Катрина“. В елиминацията, след която един ще напусне кухнята завинаги, Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще проверят теоретичните познания и въображението на хоби-готвачите. Те ще трябва да превърнат „ужасът от детската градина“, „страшното оръжие на баба“ и „гордостта на всеки комунистически стол“ в изискано ястие, за да заличат детските кошмари.

Победителят в битката за имунитет ще оглави единия отбор и ще посочи кой ще бъде капитан на противниковия екип. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще обърнат внимание на правилното разпределение на ролите спрямо йерархията в кухнята, за да успеят гладиаторите да приготвят основно ястие и десерт за 16 взискателни гости с отношение към храната в рамките на 60 минути. Докато единият лидер ще заложи на общото съгласие и делегирането на отговорности, то другият ще бъде истински диктатор.

Своенравност, налагане на мнение и напрежение ще завладеят хоби-готвачите, разделени в две групи по 7 души. А когато в ресторанта влязат едни от най-колоритните членове на семейството на MasterChef – Стефан Стефанов, Аврам Големечков, Мариела Нордел и Стефани Младенова от първия сезон, Събин Ранков, Йоана Тодорова, Елизабет Николова и Евгени Йорданов от второто издание, Петър Киров, Антон Бахчеванов, Росица Иванова, Димитър Димитров и Иван Киров от третия сезон и Цветомира Ванчева, Кольо Минчев и MasterChef Станислав Райчев от четвъртия сезон, летвата ще се вдигне до небето. Последният притежател на мечтаната титла ще посъветва колегите си да се борят като лъвове и да бъдат себе си. Той препоръча да се опитат да се уважават един друг, да останат хора, да излязат с високо вдигната глава и да уважават журито.

Двата отбора ще дадат всичко от себе си, ще правят чудеса в последните минути, а гордостта и разочарованието ще бъдат неизбежни. Те ще поднесат на ветераните патешко магре със сос от вишни и профитероли, както и телешко филе с грейви сос и брауни с вишни. Кой отбор ще спечели вота на предшествениците си и кой капитан ще носи отговорността за първия напуснал кухнята на MasterChef, ще се разбере на 12 март от 21:00 часа по bTV.

Първата елиминация ще стартира с кулинарна викторина, а този, който покаже най-обширни познания ще се спаси от риска да се сбогува с мечтата си. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще проверят познанията на хоби-готвачите за това от коя част на прасето е шолът, какъв вид растение е фъстъкът, какво е темпериране, деглазиране и аранчини. След теоретичната подготовка, строгото и справедливо жури ще провери практическите умения и въображението на претендентите за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева. Задачата им ще бъде да превърнат най-мразените ястия от детството в истински деликатеси, за да ги отърват от лошата слава. Изборът им ще бъде ограничен между пиле фрикасе, сютляш, свинско с прясно зеле и скумрия в доматен сос. А освен отличен вкус, те ще трябва да се справят и с основния проблем на тези ястия – нелицеприятният външен вид.

Дали хоби-готвачите ще успеят да загърбят егото си в името на отбора, ще спазват ли правилата на честната игра и ще изградят ли симбиоза от различни характери, емоционалност и техники на готвене? Коя е втората страна, най-голям производител на гъши дроб след Франция, къкъв е произходът на сиренето тофу и кой е най-популярният португалски специалитет? Ще успеят ли хоби-готвачите да допринесът за развитието на българската национална кухня, каква туршия приготвя Силвена Роу в Дубай и вкусно ли е сладкото от броколи романеско? Кой ще напусне кухнята на MasterChef още в началото на приключението на добрия вкус, зрителите ще видят разберат във вторник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама