БСП представи кандидатите си за членове на ЦИК

15:30, 07 мар 19 / Политика 25 1289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП подмени почти изцяло квотата си в състава на Централната избирателна комисия. Един член оставяме, за да има приемственост, обяви Крум Зарков при представянето на кандидатите.

Кандидатурите на БСП за нов състав на ЦИК са Таня Цанева, която е член на ЦИК и към момента, Николай Николов, Силва Дюкенджиева, Силвия Стойчева, Емил Войнов и Цветанка Георгиева.

"Нашата борба беше за закона и изпълнението му. Този закон важи и за нас и той ни вменява отговорност да предложим шест високи професионалисти, които да заемат отговорната задача да бъдат членове на новата ЦИК”, каза Крум Зарков.

По решение на ръководството той ще е единственият социалист, който ще се завърне в Народното събрание, но само за да представи защити номинациите на левицата пред правната комисия и в пленарната зала. Соцдепутатите обаче продължават бойкота и няма да гласуват за собствените си кандидати.

Крум Зарков отрече твърденията, че соцлидерката Корнелия Нинова разчиства неудобните в ЦИК, защото червената квота е била попълвана от бившите лидери на партията. "Няма никакви основания за такива твърдения. Не е разчистване на сметки", отхвърли подозренията Крум Зарков.

Той коментира и "кражбата" на говорителя на ЦИК Александър Андреев от ГЕРБ. По думите на Зарков юристът е бил действително от квотата на "Коалиция за България", но излъчен тогава от коалиционния партньор Спас Панчев, вече независим депутат, който си сътрудничел с ГЕРБ и затова от БСП го помолили да си отиде.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама