ГЕРБ представиха кандидатите си за членове на ЦИК

12:45, 07 мар 19 / Политика 25 659 Topnovini

Днес изтича крайният срок, обясни на брифинг Цветан Цветанов. Всяка парламентарна група трябва да подхожда отговорно към номинациите, смята той. Затова партията му избира професионалисти и хора с високи морални качества, предава news.bg.

За ЦИК е номинирана Стефка Стоева, юрист с 40-годишен стаж. В по-голямата част от живота си е съдия във ВАС. Била е и заместник-председател на ВАС. По думите на Цветанов Стоева щяла да е гарант за честността на изборния процес.

Вторият номиниран е Георги Баханов, досега е бил член на изборната комисия. За следващ мандат в ЦИК е излъчена и Йорданка Ганчева от квотата на ГЕРБ. Мария Бойкинова, Александър Андреев са следващите имена на ГЕРБ. Андреев е говорител на ЦИК и до момента беше член на ЦИК от квотата на БСП.Мирослав Джеров е син на

Александър Джеров и затова герберите залагат на юридическия му ген. Политологът Димитър Димитров е номинация на НПО-тата, но ГЕРБ го припознават и номинират за член на ЦИК.

Цветанов смята да докаже на левицата, че партията му ще подкрепи кандидатите на БСП. Така щяло да се докаже, че изборите няма да бъдат манипулирани. Заради вътрешно противоборство левите искали смяна на настоящата ЦИК. Цветанов подчерта, че БСП искали да номинират "експертът по стъкмистика" Юрий Асланов. Пожелавам успех на колегите от БСП, заяви Цветанов и настоя левите да излъчат своите имена. (това ще се случи по-късно днес, бел.ред.)

Цветан Цветанов иска червените да влязат като посетителска група в Народното събрание, за да видят избора на нов състав на ЦИК в парламента. Той е доволен, че ще се удовлетвори желанието на БСП да се изчисти ЦИК от хора, които не са близки на Корнелия Нинова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!