Арестуваха Арабаджиеви в Испания

13:36, 07 мар 19 25 4267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обявените за общодържавно издирване Ветко и Маринела Арабаджиеви са били арестувани в Испания. Информацията все още не се потвърждава официално, тъй като се разменят данни, които да потвърдят самоличността на издирваното семейстово, съобщи БНТ.

ТОПНОВИНИ потърси МВР за коментар по темата, но от пресцентъра отказаха информация.

По непотвърдена информация двамата са били задържани в имението на Жоро Шопа, който също е арестуван.

Заместник главният прокурор Иван Гешев заяви единствено, че нито потвърждава, нито отрича, защото до прокуратурата не е постъпвала официална информация, че е била изпълнена европейската заповед за арест, издадена в края на август. 

В края на август при акция на прокуратурата в хотелите на фамилия Арабаджиеви в София и Пловдив бяха открити и иззети над 10 млн. лв. Тогава беше задържан синът им – Вълчо и две счетоводителки за пране на пари. Адвокатът на Вълчо Арабаджиев обяви тогава, че родителите му ще се приберат до дни в България, но към момента това не се е случило.

След акцията заместник-главният прокурор Иван Гешев заяви, че спрямо семейство Арабаджиеви има издадена европейска заповед за арест и се търсят от Интерпол. Тогава разследващите имаха данни, че двамата обвиняеми са във Франция, като Гешев уточни, че те не са на почивка, а се укриват.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама