Младен Маринов: Върнахме Баневи, полагаме усилия и за Арабаджиеви

17:55, 07 дек 18 25 2348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След връщането на семейство Баневи в България, вътрешното министерство полага усилия същото да се случи и със семейство Арабаджиеви. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов. Ветко и Маринела Арабаджиеви имат задочни обвинения и са търсени за данъчни и други престъпления. Издирват се с европейска заповед за арест, а синът им Вълчо Арабаджиев е в ареста.

"Продължаваме. Всичко, което касае нашите действия е направено и се надявам да имаме резултат. Ние реално сме пуснали всички необходими документи към партньорските служби, към Интерпол, към Европол, така че очакваме обратна информация", допълни Маринов.

Маринов потвърди още, че се прави проверка от прокуратурата на завод "Арсенал" за изнесеното незаконно оръжие. Проверява се дали оръжията и частите от тях са произведени там и са изнесени оттам, на какъв етап от производствения процес е станало това, защото оръжието не е с маркировките на завода-производител.

Министърът коментира още и падналата част от оградата с Турция. Последното нарушаване на границата е вследствие природно бедствие и интензивни валежи, които са довели до свлачището и падането на оградата, обясни той. Предприети са действия за усилване на охраната на компрометирания участък. Има разположени повече граничари, както и термокамери, които да покрият района, за да не може да премине безпрепятствено нарушител, обясни министърът на вътрешните работи.

"Вчера ми докладваха, че на терен вече се извършват строително-монтажни дейности за възстановяване на съоръжението", заяви Маринов. Работи се почти денонощно и ще бъде възстановена в най-кратки срокове, допълни той. Опити за преминаване има много, но засега през пропадналия участък не са констатирани такива, тъй като там има охрана.

Министърът потвърди, че който наруши закона и пусне снимки от оградата, го чака досъдебно производство и предаване на съд. Повод за коментара му бе фотосът, който изпратил гражданин на депутата от БСП Николай Цонков. Първо трябва да видим дали снимката е направена в реално време и дали е извършено престъпление, ще се провери, обеща министърът. Според него това е застрашаване на националната сигурност, след като законодателят е преценил така. "Черноморската граница е под засилено наблюдение постоянно. Уверявам ви, че сигурността на морската ни граница е на ниво", допълни още Маринов по повод информациите за евентуално пристигане на кораби от САЩ в Черно море.

По повод благотворителния концерт за децата-сираци, загубили родителите си, полицаи, министърът призна, че изборът на нашумялата тийн идолка Тита не е на вътрешното министерство. Това е бил подарък, осигурен от фондацията на съпругата на командоса Емил Шарков, който загина преди години при акцията в Лясковец.

Попитан дали е било удачно изборът да се спре на нея, министърът коментира, че не иска да омаловажава повода, за който е било тържеството, а именно кампанията, при която са били събрани значителни средства.

"Концертът беше дарение от фондацията на съпругата на нашия колега Емил Шарков. Това е нейно дарение, ние бяхме там, за да покажем съпричастност", каза от името на ръководството на МВР Маринов. И призна, че не слуша такава музика.

"Аз слушам съвсем различен вид музика, привърженик съм на хеви метъла и честно казано, в интерес на истината, на тези изпълнители не им знам дори и парчетата".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама