Златното момиче Радина Филипова - част от мегаекипа на "Дъмбо" на Тим Бъртън

14:20, 07 мар 19 / Любопитно 25 1665 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Златното ни момиче Радина Филипова е част от мегапродукцията на Тим Бъртън, адаптация на „Дъмбо”, филм за слончето с големи уши.

В последните няколко години режисьорът, известен с мрачните си и мистични филми като „Едуард Ножиците” и „Кошмари преди Коледа”, покори публиката с двете си адаптации на "Алиса". А най-новата му разказва историята на бивш цирков артист, който след войната трябва да се грижи за слонче с големи уши, подложено на подигравки в цирка. Част от актьорския състав са световноизвестните Дани Де Вито и Колин Фарел.

След изключително прецизен подбор Радина получава одобрение от студиото на „Дисни” за участие в цирковата хореография на „Дъмбо” и заедно с още 4 български момичета поемат към Лондон, където протича и целият снимачен процес.

„Подготовката за такава грандиозна продукция е изключително сериозна. Месец и половина бяхме в Лондон, за да направим най-съвършената хореография, в която всички сме като една. Беше огромна чест и удоволствие за мен да бъда част от този невероятен екип“, споделя Радина пред bTV.

В част от цирковите сцени на продукцията ще можем да видим работата на талисмана на българската художествена гимнастика.

Творческият екип на Дъмбо включва оператора Бен Дейвис ("Доктор Стрейндж", "Пазители на галактиката"), носителят на "Оскар" и дизайнер на продукцията Рик Хайнрикс ("Междузвездни войни: Последните джедаи", "Къщата на сенките"), дизайнерката на костюми и четирикратна носителка на "Оскар" Колийн Атууд ("Алиса в страната на чудесата", "Фантастични животни и къде да ги намерим").

Премиерата на филма у нас е на 29 март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама