Как да влезем във форма преди пролетта

11:00, 09 мар 19 25 1582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три дни на детоксикация стопяват мазнините. С този бърз план за отслабване не само ще се вталиш, но и ще се почувстваш във форма, каквато не си имала скоро. Тялото ти ще се освободи от всички натрупвания, които те правят вяла и уморена, пише Cosmopolitan.

Модата на детокса идва от Холивуд. С него звездите там се привеждат бързо във форма. Те резервират места за дните на детокс (прочистване на организма) в най-скъпите уелнес (спа) центрове. За теб това не е необходимо. Всеки може да го направи у дома с програмите за детокс. При най-малко една от четири дебели жени черният дроб не работи добре. Нездравословната храна в големи количества - преди всичко лоши мазнини, захар и алкохол, липсата на движение на чист въздух и нарастващият стрес са причината за пълнеенето. Всичко това тотално претоварва храносмилателните органи. Последствията – натрупват се токсични вещества, изгарянето на мазнините е на ниски обороти. С програмата за детокс се разтоварват черният дроб, червата и жлъчката, обмяната на веществата започва отново да функционира нормално.

Правила за всеки ден , за да не се натрупват токсини въобще:

По възможност избягвай животинските и втвърдените мазнини (например сметана, масло, маргарин, мас). По-добре употребявай добрите мазнини – например зехтин или олио от рапица.

Избягвай готовите продукти – супи, кремове, сосове за салата. Те обикновено съдържат много вещества за подсилване на вкуса, консерванти, мазнини и захар или сол.

Органите, които се грижат за прочистването на организма, се нуждаят от кислород, за да работят добре. Затова излизай всеки ден по 20 минути на чист въздух и дишай дълбоко.

Яж често пълнозърнести продукти и много зеленчуци. Така храносмилането ще функционира добре заради баластните им вещества.

Мий плодовете! Върху кората има много отровни вещества, които поддържат натрупването на тлъстини. Мий ги с гореща вода и ги подсушавай – така се изчистват 90% от вредните вещества.

Програма за детоксикация

Първи ден: белтъчините нападат тлъстините

За да функционира бързо разграждането на мазнините, трябва да се изпразнят депата на въглехидратите. Тях тялото използва, за да добие енергия. После посяга на резервите от мазнини. Най-простият начин е храна, богата на белтъчини. Един ден стига и разграждането на мазнините започва. През деня пий на всеки два часа напитка, богата на белтъчини, която приготвяш сама. Между тях пий по чаша вода (200 мл), за да снабдиш тялото с достатъчно течност за транспортиране на токсините.

В 8 и в 10 часа: питие за ободряване. Приготви двете порции наведнъж. Смеси 300 мл охладен зелен чай с 200 мл ябълков сок (без захар) и 300 мл суроватка. Изпий половината, другата сложи на студено.

В 9 и 11 часа изпий по 200 мл минерална вода.

В 12, 14 и 16 часа: пикантни питиета. Прави ги пресни. Смесвай по 100 мл сок от червено цвекло, 100 мл сок от моркови и 200 мл нискомаслено кисело мляко. Подправи на вкус със ситно нарязан копър или магданоз.

В 13, 15 и 17 часа изпий по 200 мл минерална вода.

В 18 часа: салата за засищане. Вечер яж салата, колкото искаш. Смеси зелена салата с домати, краставици и 100 г пилешко филе или 100 г варена шунка, за да добавиш белтъчини. Като сос са позволени 2 лъжички зехтин и сок от половин лимон.

В 19 часа изпий пак 200 мл вода.

Втори и трети ден: плодове за изпразване на мастните депа и детоксикация

Плодовете в достатъчно количество снабдяват тялото с над 1200 ензима и минерални вещества, които активират обмяната на веществата, ускоряват разграждането на мазнините и подпомагат черния дроб при прочистването.

В 8 часа: микс от диня и пъпеш. За закуска нарежи 150 г пъпеш и 150 г диня и ги смеси.

В 9 часа изпий 250 мл вода.

В 10 часа изяж бавно един банан, като добре го сдъвчеш. Това засища и дава енергия.

В 11 часа изпий 250 мл вода.

В 12, 14 и 16 часа – пъстра плодова салата. Нарежи останалите диня и пъпеш и ги смеси с 1 ситно нарязана ябълка, 2 обелени кивита на колелца и месото на малък ананас. Добави малко лимонов сок. Раздели на три порции и сложи на студено.

В 13, 15 и 17 часа изпий по 250 мл вода.

В 18 часа – сурови зеленчуци със сос от авокадо. Вечер можеш да ядеш колкото искаш зеленчуци. Трябва да има непременно моркови (баластното вещество пектин действа като гъба в червата, попива мазнините и токсините), червени чушки (доставят витамин С за отслабване) и прясна целина (горчивите вещества активират жлъчката и така помагат за прочистването). За соса –смачкай с вилица месото от едно авокадо, смеси го с малко лимонов сок и 125 г натурално кисело мляко (1,5% масленост). Добави един ситно нарязан домат и малко сол и черен пипер.

В 19 часа изпий 250 мл вода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама