Официално: Левски има нов собственик

10:56, 06 мар 19 / Спорт 25 4709 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Смяната на собствеността в "Левски" е факт.

Спас Русев, който бе досегашен собственик на "сините", напусна управлението. Новият мажоритарен акционер е Георги Попов, който е дясната ръка на Васил Божков и ще има пълното доверие на бизнесмена да ръководи клуба.

Освен него, в Надзорния съвет попадат още Александър Пумпалов и Михаил Тодоров. Новият Надзорен съвет беше избран с пълно мнозинство. 

Общото събрание беше открито от Ангел Станков, а първа точка в него беше приемането на доклада на Управителния съвет за състоянието на Дружеството за 2018 г. 

Той беше приет с мнозинство. 

Втората точка на събранието беше докладът на одитора за дейността на дружеството през 2018 г., който също беше приет с мнозинство. След това беше приет и годишният финансов отчет.

Четвъртата точка в дневния ред беше изборът на одитор, като беше предложен "Желязков ООД 2004", който изготви и последния одит на "Левски". По тази точка имаше възражения, но и тя беше приета от Общото събрание. 

Също така стана ясно, че между акционерите няма да бъде разпределена печалба за миналата година, тъй като такава няма натрупана. Годишният финансов отчет показа, че само за 2018 г. загубите са в размер на около 4 млн. лв. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама