Румен Радев към Медведев: Предоставяме добри условия за инвестиции

19:00, 04 мар 19 / Политика 25 1281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Румен Радев прие руския премиер Дмитрий Медведев в Гербовата зала на "Дондуков" 2. Двамата разговаряха на "четири очи". 

"Въпреки различията по някои двустранни и международни въпроси, между народите на България и Русия съществуват дълбоки исторически, духовни и културни връзки, устояли на изпитанието на времето и неподвластни на политическата конюнктура", каза Радев в началото на пленарните разговори, съобщава Агенция „Фокус“. 

"Българо-руският диалог допринася за възстановяване на доверието между ЕС и Русия, от което всички ние имаме интерес", допълни държавният глава.

Според него в енергетиката има голям потенциал за задълбочаване на отношенията ни при спазване на важни принципи като целесъобразност, конкурентност, прозрачност, сигурност на доставките. „Особено важно за нас – изгодна цена. България предоставя добри условия за инвестиции и сме отворени в редица области. Вярвам, че българската икономика може да предложи много повече на руския потребител, който познава и цени качеството на редица български стоки. Що се отнася до образование, наука, култура, имаме дълги традиции и огромни перспективи за развитие“, каза още Радев. 

Преди разговорите в Президентството Медведев се срещна с българския си колега Бойко Борисов в Министерския съвет.

Визитата на Медведев е петото посещение на руски премиер или президент у нас за последните 30 години. За Медведев това е втора визита в България. Последно той бе тук през 2008 г. като част от делегацията на президента Владимир Путин. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама