ГЕРБ и БСП с еднакъв брой евродепутати, сочат нови прогнози

12:10, 01 мар 19 / Политика 25 907 Topnovini
1

ГЕРБ и БСП с еднакъв брой евродепутати - по шестима, сочат нови прогнози за местата в следващия Европейски парламент. Данните се базират на национални проучвания на обществено мнение, събрани в края на февруари 2019 г. в държавите членки и обобщени от „Kantar Public“ от името на Европейския парламент.

Съгласно тях, ГЕРБ получава шест места, БСП - 6, ДПС - 2, Обединени патриоти - 1, ДСБ - 1, Реформаторски блок - 1, ВОЛЯ - 1.

Следващият Парламент ще има по-малък брой евродепутати (705) от сегашния парламент (751). Тъй като не можем да предскажем бъдещия брой и състав на парламентарните политически групи, тези прогнози за състава на следващия Европейски парламент са основани на структурата на Парламента, чийто мандат изтича, и трябва да се възприемат като извадка от сегашната политическа ситуация, както е представена в проучванията относно намеренията за гласуване, уточняват от ЕП.

В следващата таблица партиите са разпределени към съществуващите политически групи или към европейската политическа партия, с която са свързани. Всички нови политически партии и движения, които още не са обявили намеренията си, са категоризирани като „други“.

Първите преки избори на Европейския парламент се провеждат преди 40 години на 12 юни 1979 г. Предстоящите избори ще бъдат най-важните в историята на Парламента, имайки предвид политическия контекст, очакваното напускане на Обединеното кралство и важните политически и трансгранични предизвикателства, които трябва да бъдат адресирани. Избирателите ще гласуват между 23 и 26 май, за да решат европейското бъдеще.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани