Фандъкова: Работим по исканията на шофьорите, повечето са основателни

15:50, 27 фев 19 25 1425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Голяма част от исканията на шофьорите са основателни и се работи по тях, така кметът на София Йорданка Фандъкова коментира днес недоволството на водачите на превозни средства в градския транспорт.

Днес те пушиха символично пред сградата на общината и поставиха исканията си в комисията по транспорт на Столичния общински съвет. Шофьорите, облечени в жълти жилетки, изразиха недоволството си от ниското заплащане, липсата на кадри и тежките условия на труд.

Освен представителите на общината, на разговорите присъстваха и много неправителствени организации, както омбудсманът Мая Манолова, която настоя за адекватни решения на общината по казуса. Зад исканията на шофьорите застанаха общинските съветници от БСП. Проблемите в градския транспорт на София бяха обсъждани с часове. Очаква те да бъдат взети до две седмици.

Работи се постоянно за привличане на шофьори и преговорите за увеличаване на доходите продължават, подчерта Фандъкова.

„С всички инвестиции, с всички усилия, които аз лично и целият екип направихме, за да подобрим транспорта на първо място за гражданите на София с новите автобуси, с новите тролейбуси, с новите трамваи, това са също условия на труд на шофьорите. При всички тези усилия, инвестиции, не мога да позволя с краткосрочни политически цели да омаловажат работата и всъщност да объркват хората, така че продължаваме преговорите. Исканията, разбира се, че голяма част от тях са основателни. Работим по тях“, каза кметът на София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама