Делото Йончева-Борисов стигна до градския съд, решението до месец

15:30, 27 фев 19 / Политика 25 1307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Делото на депутатката от БСП Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов и партия ГЕРБ стигна до Софийския градски съд, който трябва да се произнесе по спора до месец, съобщи вестник "24 часа". Йончева съди министър-председателя за реплика, изречена по време на предизборната кампания, че "милиони били платени" за нейните филми. 

На първа инстанция Йончева спечели делото, като й беше присъдено обещетение в размер на 5000 лева. Решението се обжалва пред Софийския градски съд.

Адвокатите на Борисов Божидар Терзийски и Димитър Марковски поискаха да бъде разпитан като свидетел Георги Харизанов, на който били известни факти и обстоятелства за сключени договори между Йончева и БНТ "за немалки суми". Те също така държаха да се съберат доказателства от спецпрокуратурата за това кога и за какво е привлечена като обвиняема депутатката. Съдът обаче отхвърли тези искания и прецени, че делото е изяснено.

В пледоарията си адвокат Терзийски обясни, че въз основа на договори, сключени между Йончева и БНТ, "са получавани хиляди левове за нейните късометражни филмчета". По негови думи Софийският районен съд е взел своето решение само на база един видеозапис, в който дори не се споменава името на журналистката.

"Според нас решението е съдебна грешка", допълни Димитър Марковски.

Адвокатът на Йончева Георги Атанасов каза в своята пледоария, че предметът на спора е много ясен. Защитниците имат 10-дневен срок да представят и свои писмени бележки, след което съдът ще се произнесе. На втора инстанция делото приключи за не повече от 20 минути.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама