Цветан Цветанов: Мнозинството е стабилно

12:17, 27 фев 19 / Политика 25 1032 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мнозинството е стабилно и смятам, че това го доказваме с регистрациите си при започването на пленарния ден, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, съобщава БГНЕС, цитирана от Нова телевизия.

Цветанов участва в среща на партиите от управляващото мнозинство, която се проведе в стаята на групата на „Обединени патриоти“ в парламента. След нея стана ясно, че там са обсъждани две основни теми – ветото на президента Румен Радев върху някои от последните промени в Изборния кодекс, както и предложението да бъдат орязани депутатските заплати за онези народни представители, които не идват на работа.

По първата тема Цветанов обяви, че все още не е постигнато решение как ще действа мнозинство, след като ветото влезе за обсъждане в комисия и пленарна зала. Вече стана ясно, че управляващите са за връщането на стария праг на преференциите, който бе значително завишен с последните промени, но това може да стане по два начина – да се съгласят с мотивите на президента или да отхвърлят ветото и да внесат промените след това. „Ще водим разговори и ще излезем със становище“, обяви Цветанов.

По повод искането за промяна в правилника относно депутатските заплати, председателят на групата на ГЕРБ обясни: „Законопроектът е внесен от „Обединени патриоти“, а в много от текстовете ние подкрепяме тяхното желание“.

От срещата първи излязоха от партия „Атака“, а лидерът ѝ Волен Сидеров също подчерта, че утре ще стане ясно какви действия ще предприеме мнозинството. Той допълни, че на нея не е поставян въпрос за промяна в ръководството на парламентарната група на патриотите. Пост, който заема той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама