Намерига 90 000 бутилки руска водка, адресирани до севернокорейския лидер Ким Чен Ун

18:30, 26 фев 19 / Свят 25 1180 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Митническата служба на холандския град Ротердам конфискува огромна пратка на водка за Северна Корея, предаде ДПА, цитирана от БТА. 

Пратката от 90 000 бутилки руска водка е била адресирана до севернокорейския лидер Ким Чен Ун и е била намерена миналата седмица скрита под фюзелажа на самолет, превозван с товарен кораб.

По силата на санкциите на ООН срещу Северна Корея във връзка с ядрената й и балистична програми износът на голямо количество луксозни стоки за КНДР е забранен, припомня ДПА.

"Съветът за сигурност на ООН наложи санкции на Северна Корея и по тази причина е важно те да бъдат прилагани", заяви холандската министърка на външната търговия Сигрид Каг.

Освен от санкциите, икономиката на КНДР пострада също заради неправилното управление на средства и заради природни бедствия, отбелязва ДПА.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и американският президент Доналд Тръмп ще се срещнат утре във виетнамската столица Ханой. Северна Корея настоява за отмяна на икономическите санкции срещу нея, а Вашингтон желае Пхенян да се откаже от ядрените си оръжия.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама