Борисов: Привеждайте си бизнеса в бяло, защото службите работят усърдно

14:05, 26 фев 19 / Политика 25 2087 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Тези, които не се съобразиха в цигарения бизнес, са в арестите. В алкохолния бизнес – в арестите. Искам да обърна внимание и на колегите в бизнеса с горива, че усърдно работят службите. Моят най-колегиален съвет към всички е да си приведат на 100% бизнеса в бяло", заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Премиерът взе участие в пресконференцията на инициативата „Срещу незаконната търговия“, в която бяха отчетени резултатите от проучването на пазара чрез събиране и анализ на празни кутии от цигари.

„Доста се направи през тези години, безапелационно. Това са стотици милиони лева повече в бюджета. С това се дава възможност за увеличение на учителските заплати, на полицейските заплати, в правосъдието – съдии и прокурори и т. н. Политическата воля е важна, но е важно и че колегите от МВР, митници и данъчни направиха капацитет, с който успяват да вършат тази работа“, подчерта премиерът Борисов.

Министър-председателят отчете, че благодарение на добрата работа на службите приходите в бюджета непрекъснато се увеличават. За пример той даде периода 2014-2019 г., където цифрите показват, че те са с 50% повече, от 29,4 млрд. лв. на 43,9 млрд. лв.

Той увери, че ще продължи и затягането на контрола в бизнеса с горивата. „Сега ще излезе и наредбата за видеонаблюдението и вече много започнаха да скърцат. Защото не може да искаш да си правиш профилактика на измервателните уреди, когато ти идват танкери, да речем. Трябва да се прави преди това. Тотално видеонаблюдение ще има по пристанищата“, обясни премиерът.

„Целта ни е субективният човешки фактор да бъде сведен до минимум. Вече имаме 100% контрол върху пристанища, рафинерии. Убеден съм, че до няколко месеца резултатите в горивата ще бъдат същите, мога да ви обещая“, каза още Борисов.

Според него съпротивата срещу дисциплиниращите мерки е голяма, но държавата ще положи максимални усилия за изсветляване на всеки сектор.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама