Седем месеца отсрочка за новите касови апарати

11:10, 26 фев 19 / Политика 25 2697 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Сроковете за прилагане на наредбата за касовите апарати ще бъдат променени за част от търговците до септември", заяви финансовият министър Владислав Горанов след среща с представители на бизнеса, цитиран от БГНЕС.

„Ще търсим решение с бизнеса за прилагане на наредбата. Реалното отчитане на оборотите трябва да бъде решено и процесите да бъдат изсветлени. Голяма част от оборотите се крият и това е целта на изменението на Наредба 18“, заяви министър Горанов.

Премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов се срещнаха с представители на бизнеса за проблемите с приложението на наредбата за касовите апарати в НАП. Срещата в Министерски съвет е по настояване на браншовите организации на Българската стопанска камара, които са представени от председателя на камарата Радосвет Радев, финансовия директор Станислав Попдончев и адвокат Валентин Савов.

"БСК категорично винаги е заставала на позицията за борба със сивата икономика. Усилието и целта на Наредба Н-18 е нещо, което трябва да приветстваме", заяви председателят на БСК Радосвет Радев.

"Нашите членове работят в бялата икономика и генерирането на субекти от сивата икономика ни прави неконкурентоспособни. Голяма част от притесненията на камарата бяха чути и си казахме при премиера, че тези седем месеца до влизането в сила на наредбата не трябва да изтекат просто така, а да направим необходимото и двете страни Наредба Н-18 да бъде една модерна, регламентираща фискалните процеси да бъдат коректно отразявани", подчерта Радев.

"Съгласихме се, че безкрайност в старта на тази наредба не може да има. И за себе си, и за моите колеги добре свършената работа ще бъде тези месеци до влизане на наредбата да се положи старание да направим наредбата разбираема и приложима, и да покажем, че България е едно добро място за правене на бизнес", каза още Радев. Той беше категоричен, че ценното от днешната среща при премиера е било думата диалог.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама