Този плаж е с пуканки, вместо с пясък

17:20, 26 фев 19 / Любопитно 25 1791 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Невероятни плажове, които спират дъха със своята красота, изобилстват навсякъде по света. Вниманието ни сега обаче привлече един испански. Popcorn Bay е много интересен плаж, разположен близо до град Коралехо на остров Фуертевентура - част от Канарските острови. Уникалната характеристика на този плаж, която го отличава, е неговата брегова ивица. Тя изглежда така сякаш е напълно покрита с огромен слой бели меки пуканки.

Въпреки че отдалеч прилича на обикновен плаж, приближавайки към Popcorn Bay е невъзможно да не забележим необичайната форма на пясъка. Плажът всъщност се състои от малки парчета бял корал, които са се откъснали от близки скали, а морските вълни са превърнали в зърна, които страшно много приличат на пуканки. Те са смесени с вулканични скали и с пясъка на плажа.

Макар плажът на пуканките винаги да е бил там, според местните никога не е бил популярен. Нещата обаче рязко се променят, благодарение на социалната медия Instagram и множеството туристически блогъри, които започват да го посещават, за да правят снимки. Сега вече Popcorn Bay е известен в целия свят със своя специален коралов пясък, който се превръща в популярна туристическа атракция.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама