Памела Андерсън търси помощ от Путин за спасяването на животни

16:20, 25 фев 19 / Любопитно 25 1313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Холивудската актриса Памела Андерсън, член на Консултативния съвет към Международния фонд за защита на животните, написа открито писмо до президента на Руската Федерация Владимир Путин за освобождаването на косатките и белугите от "затвора за китове", съобщи агенция ТАСС, цитирана от БТА.

Морските бозайници се държат в плен край бреговете на Находка в Приморския край. Там се намират 11 нелегално уловени косатки, предназначени за продажба в Китай и около 90 белуги. По-късно на три белуги и на една косатка бяха изгубени следите. Във връзка с нелегалното задържане на животните руските власти възбудиха следствено дело за незаконен улов. На 22 февруари президентът Путин поръча на компетентните власти и организации до 1 март да решат съдбата на морските животни.

"Пиша Ви по повод 11-те косатки и 87-те белуги, които понастоящем са държани в плен близо до Находка. Разбрах, че все още не е взето окончателно решение по въпроса и се обръщам към Вас, за да се намесите и тези животни да бъдат отново пуснати на свобода", пише Андерсън до руския държавник.

Бившата звезда от "Спасители на плажа" също изрази надеждата, че правителството на Руската Федерация ще обедини усилията си с руските еколози и международните специалисти за разработването на професионален план за връщането на пленените животни в естествената им среда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама