Един ден воден пост за здрава и сияйна кожа

07:50, 26 фев 19 25 1698 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Липсата на вода в тялото може да предизвиква куп кожни проблеми – суха кожа, лющене, акне, пъпки. Правилната хидратация на тялото е от изключително важно значение както за здравето, така и за красотата ни. Всеизвестен факт е, че на ден е нужно да пием поне литър и половина вода на ден. А замисляли ли сте се какво става с нея, ако спрете да се хранете и само я пиете?

Неслучайно много от религиозните течения по света препоръчват няколкодневни водни пости. По този начин организмът се пречиства от токсините, клетките се обновяват, а ефектът върху кожата е откровено изненадващ. Водата е жизнена сила, която притежава мощни лечебни своиства. Ето какви са те:

Хидратира
Въздържанието от храна за 1 ден, спестява енергията, нужна за смилането й в стомаха. Приемайки само вода ние пренасочваме силите си към други функции на тялото. Рани, одрасквания, несъвършенства могат да бъдат заличени, ако приемаме само вода за 2-3 дена. Тя подхранва кожните клетки и предпазва от образуването на бръчки. Когато започва процес на дехидратация, клетките започват да функционират по-бавно, кожата става суха, раздразнена и лющеща се.

Премахва токсините
Поне 8 чаши вода на ден – златното правило, за което експертите говорят от десетилетия насам. Водата „гони“ токсините от кожата и укрепва цялостно здравето й. Нека не забравяме, че кожата е най-големият орган в човешкия организъм и е добре да полагаме нужните грижи за нея.

Приемайки само вода за ден-два, вие правите един мощен детокс на кожата си. Ще забележите, че увеличавайки приема на вода, тя ще започне да изглежда по-хубава. Същото важи и за хора, страдащи от акне.

Предотвратява стареенето на кожата
Хидратацията се бори със стареенето на кожата. Това показват резултатите от проучване, проведено в САЩ през 2016 г. Учени установяват, че участниците, които пият повече вода през деня, имат по-хубава кожа, в сравнение с тези, които почти не консумират.

По-малко акне
Така нареченото водно постене пречиства не само тялото, но и душата. Пиенето на вода и липсата на храна подобрява циркулацията на кръвта. След като кожата е добре хидратирана, пъпките, сухотата и раздразнението бързо изчезват.

Внимание– не се препоръчва воден пост за дълго време, особено, ако нямате подготовка. Един ден воден пост в седмицата е достатъчен, за да пречистите кожата си от несъвършенствата,токсините и вредните вещества от храната, козметиката и т.н. Дългото гладуване без подготовка може да ви разболее.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама