Млади социалисти от столицата протестираха за повече места в детските градини в „Триадица“ (обновена)

15:02, 23 фев 19 / Общество 25 367 Topnovini
1

Членове на Младежко обединение в БСП - Триадица, както и други младежи от столичната организация на БСП се включиха в протест под надслов "Срещу липсата на места в детските градини в София". Организатор на инициативата е Михаела Стоянова, млада майка, живееща в района със своето семейство.

От години районният кмет на „Триадица“ обещава да бъде изградена детска градина на улица "Иван Кирков" в квартал „Манастирски ливади“, а строежът на такава все още не е започнал.

Днес протестиращите се събраха точно на мястото, където би трябвало да се изгради детското заведение, за да отрежат символично лентичката на обекта.

„Събираме подписи в подкрепа на изграждането на детска градина на това място. За няколко дни сме събрали 350 подписа, продължаваме да търсим подкрепа от гражданите на столицата“, сподели Георги Ангелов - председател на МО в БСП - Триадица.

„Проблемът с недостига на места в детските градини и яслите в столицата е основна тема вече над 10 години. Това показва липса на управленска визия от страна на управляващите в столицата, както и липса на воля за промяна в София“, каза лидерът на младите социалисти в столицата Петко Димитров.

Инициативата е част от  кампанията на Младежко обединение в БСП - София „24х24“. Целта ѝ е младежите да насочат вниманието към проблемите на всеки един район в столицата.

Недоволстващите се обосноваха защо ще излязат на протест днес:
1. За да изразим нашето недовоство на всички родители и роднини на деца, за които се оказва, че няма място в кварталните ясли и детски градини и се налага ежедневно да водим децата си на неудобни за нас локации.
2. За родителите, на които децата им нямат места в яслите и детските градини и се налага един от родителите да остане в къщи, за да гледа детето.
3. За роднините, които гледат децата ни, когато ние сме на работа, защото няма мяста за тях в детските градини/ясли.
4. За да променим нещата към по-добро и да поставим край на това безумие ще попитаме институциите и кмета на район "Триадица" Николай Терзиев:
- Защо за миналата година на територията на района имаше само 50 свободни места в детските ясли?
- Защо за поредна година се обещава, че ще се строят така нужните за жителите на района детски градини и ясли, но това така и не се случва, а общинските терени си стоят обрасли и запустели?
- Ще започне ли изобщо в близко бъдеще строеж на нови детски градини и ясли или те ще останат мираж?
- До кога в България да имаш дете/деца, което да отгледаш, обучиш и да израстне в една "нормална" среда ще бъде привилегия само на избраните?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.