Kметски син e задържан за лихварство

14:40, 21 фев 19 25 1795 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Действията по разследването и документиране на престъплението са извършени под надзор на Окръжна прокуратура – Шумен. Работата по случая започнала след получен преди време сигнал за извършване на незаконни банкови сделки от жител на село Лятно.

Сигналът е докладван на прокурор в Окръжна прокуратура - Шумен. По заведената преписка е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 252 от НК. Предприети са оперативни действия за разплитане на случая.

33-годишния мъж е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. По информация на dariknews.bg това е синът на кмета на село Лятно.

В ранните сутрешни часове вчера служители от сектора са престъпили към претърсване в имот, обитаван от 33-годишен местен жител. В хода на предприетите процесуално-следствени действия са намерени и иззети: 31 банкови карти, собственост на различни хора; писма от банки с посочени ПИН кодове на банкови карти; 11 чужди документа за самоличност /лични карти/; нотариални актове на имоти; запис на заповеди; договори, между които и 22 ипотечни; три тефтера с вписани имена и различни суми; извлечения от банкови транзакции. В имота са намерени още множество чужди вещи и документи.

Иззети са ключове за 27 моторни превозни средства, в дворно място към имота на 33-годишния са открити четири мотопеда, три мотоциклета и пет моторни превозни средства различни марки и модели, също чужда собственост. В къщата са намерени седем преносими компютъра, 13 мобилни апарата, 19 свидетелства са регистрации за моторни превозни средства – 17 от тях български, две с германска регистрация. Иззети са множество златни накити - пръстени, обици, гривни и синджири, сумата от 28 920 лева и 500 паунда. Открити и иззети са четири газови пистолета, 51 патрона с различен калибър.

Разпитани са свидетели, някои от тях пред съдия в Окръжен съд - Шумен. 33-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата по разследването на престъплението продължава под ръководството на окръжната прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама