Вълчев: Wi-Fi за всяко училище до края на годината

11:00, 21 фев 19 / Политика 25 987 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ще търсим нови интерактивни методи на обучение на децата чрез информационните технологии. Това включва платформа с безплатни образователни ресурси, достъпно образователно съдържание, включва изграждане на Wi-Fi мрежи в училищата и възможност за фронтално обучение преди всичко чрез проектори", каза министърът на образованието Красимир Вълчев, цитиран от БГНЕС.

Вълчев обеща до края на 2019 г. всички училища да имат изградени Wi-Fi мрежи със защитни стени.

"От друга страна говорим за развитието на по-задълбочени дигитални умения, които ще са необходими на днешните ученици, които ще бъдат на пазара на труда през 2050-2060 г.", коментира Вълчев и добави, че министерството ще работи и върху подобряването на дигиталната медийна грамотност у децата и безопасното им сърфиране в интернет. Ще бъде подписан меморандум за дигитално образование, който ще бъде в подкрепа на предприетите политики от Министерството на образованието.

 

Вълчев коментира и нарастващия брой на заболелите от морбили в столичния квартал „Христо Ботев“.

„Притеснително е нарастването на случаите на заболелите. Лекарите следят ситуацията, но в момента не мога да кажа, че имаме предпоставка за преустановяване на учебния процес“, каза още той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама