Цветанов се радва, че Борисов не е тоталитарен лидер като Нинова

13:45, 19 фев 19 / Политика 25 1220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хубаво е, че ГЕРБ нямат такъв авторитарен лидерът, какъвто е Корнелия Нинова. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседанието на коалиционния съвет в МС.

Имаме един демократичен лидер, отсече той.

Премиерът Борисов винаги е готов да направи отстъпка, обясни Цветанов.

Той разкри каква е болката на столетната партия и защо червените напуснаха ултимативно парламента. 
В средите на БСП се говорело, че Корнелия Нинова иска да сменя ЦИК, защото настоящите членове на червените в нея са хора на Михаил Миков. Соцводачът искала да сложи свои кадри в ЦИК. Затова смяната била толкова жизнено важна за нея.

Тя принудила депутатите си да не участват в заседанията на парламента. Тя стягала дисциплината с авторитарен метод.

Заместник-председателят на ГЕРБ е притеснен още, че Нинова ограничавала депутатите да осъществяват парламентарната си дейност. Налагало се да се орежат международните командировки по линия на НАТО, ПАСЕ, ОССЕ.

А промените в позицията на властта била заради обществения интерес, а не заради задоволяване на капризите и ултиматумите на Корнелия Нинова и БСП. Левицата се дистанцирала от реалния парламентаризъм. 

Цветанов е изумен, че опозицията се отказва от най-силното си оръжие - парламентарния контрол.

Не зная дали БСП ще участват в следващи парламентарни избори, защото по този начин няма как да се прави политика, няма как защитаваш обществото и твоите бъдещи политически решения, подчерта той.

Нямало договорка с ДПС. 
А ГЕРБ не разчитали на изборните технологии, а на кадри и политики.

Иначе Цветанов отчете още завишените проходи в хазната. За догодина са предвидени 1 милиард лева за ръст на заплатите в бюджетната сфера с 10%.

Цветанов благодари на коалиционните си партньори и на ДПС за добрия диалог. Той винаги разговарял с опозицията и търсел консенсус.

Това е част от политическата култура, смята герберът.

Ще продължа да водя разговори и с БСП, и с ДПС, закани се той, изумен, че не било нормално омразата и противопоставянето да носят политически дивиденти. Не трябвало ултимативно да се защитават позиции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама