Русия пуска лимузината "Аурус" на пазара

10:20, 18 фев 19 / Любопитно 25 834 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руската луксозна лимузина "Аурус" ще бъде пусната в продажба. Автомобилът първоначално беше разработен за президента Владимир Путин, но вече ще бъде достъпен за клиенти по целия свят.

Лимузината "Аурус" блесна пред публика за първи път в деня на встъпването в длъжност на президента Владимир Путин за четвърти мандат през май 2018 г. Тя беше разработена специално по поръчка на Кремъл, а в проекта, наречен "Кортеж" бяха вложени 12 милиарда рубли. За втори път широката публика я видя на автосалона в Москва през август миналата година. До момента само президентската администрация разполагаше луксозните автомобили, но това скоро ще се промени.

На пазара на луксозни автомобили ще бъдат пуснати два модела на "Аурус" - лимузина Сенат L700 и седан Сенат S600. Вече се приемат поръчки от клиенти, първите продажби ще бъдат в Русия, а след това и зад граница. Колите ще се изнасят в шест региона по света. "Аурус" - идва от съчетанието между две думи - латинската дума за злато "аурум" и Русия.

Двигателят е разработен с участието на Порше. В интериора акцентът е върху комфорта на пътниците. Облегалките на задните седалки се накланят под ъгъл 45 градуса и са снабдени със специални възглавници. На разположение е вграден хладилник, с брандирани кристални чаши и разгъващи се масички.

Преди "Аурус", президентът Путин използваше автомобил Мерцедес, но предпочете лимузина родно производство като част от политиката си на стимулиране на руската индустрия и технологичноразвитие. С "Аурус" Русия стреми да влезе в елита на страните - произвеждащи висок клас автомобили.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама