Италианци направиха суперавтомобил с изкуствен интелект

16:55, 17 фев 19 / Любопитно 25 1130 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Италианският производител на спортни коли Puritalia Automobili, основан през 2012-а година, ще покаже на автосалона в Женева суперколата си Berlinetta. Двувратката е с изцяло карбонова каросерия, като нейните създатели я определят като "най-мощната италианска суперкола, която ще получи система за анализ на шофирането на базата на изкуствен интелект", пише TopGear.

Шасито на Puritalia Berlinetta е с хибридна конструкция с карбонови и алуминиеви елементи. Каросерията е изцяло от карбон, като създаването на всички композитни детайи отнема около 800 часа. Разпределението между двете оси е идеално - 50:50.

Хибридният агрегат на автомобила се състои от поставен в предната част V8 и електромотор, задвижващ задните колела. Сумарната мощност е 965 к.с. и 1248 Нм въртящ момент, като системата eMozione позволява допълнително увеличаване на въртящия момент на електромотора с още 370 Нм.

Суперколата ще получи и фирмената система Purhydrive, която управлява разпределението на електроенергия с помощта на анализ на стила на шофиране. Има и комплекс Digital-DNA с гласови команди и управление от разстояние със смартфон. Автомобилът разполага и с титаниева изпускателна система с тръби с активни щори, които променят звука.


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама