17 февруари е Ден на спонтанните актове на доброта

09:20, 17 фев 19 / Любопитно 25 1097 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стресът и умората в напрегнатото ежедневие често ни правят равнодушни към проблемите на другите до момента, в който се окаже, че самите ние се нуждаем от протегната ръка.

Днешният 17 февруари се отбелязва като Ден на спонтанните актове на доброта /Random Acts of Kindness Day/ - една от новите инициативи на международните благотворителни организации. 

Тя има глобално значение и не зависи от националност, етническа принадлежност или религиозни убеждения. На този ден трябва да се опитаме да сме по-добри, мили и безкористни и то без да очакваме в замяна същото, призовават организаторите.

Добрите дела сами по себе си трябва да ви доставят удоволствие и в същото време, давайки нещо на другите хора или помагайки им, Вие не трябва да очаквате награди - това е истинската добротa, допълват те.

Стресът и умората в напрегнатото ежедневие често ни правят равнодушни към проблемите на другите до момента, в който се окаже, че самите ние се нуждаем от протегната ръка. Няма малко или голямо добро. Всеки акт на доброта е достатъчно ценен сам по себе си. Важно е да правим добро, без да очакваме нещо в замяна и то не само в един ден от годината, коментират организаторите.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама