Вижте ползите за здравето от пиенето на изворна вода

17:20, 16 фев 19 25 2113 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Според проучвания изворната вода е най-чистата. Идва от планината и се смята за „жива“, защото е свежа и без изкуствено третиране. Освен това е много полезна за здравето. Тя е естествена, защото идва от подземни източници. Няма добавки и непрекъснато се тества, за да се гарантира, че няма замърсители и бактерии. Тази вода тече в планината в продължение на милиони години, а източниците ѝ са дъждът и снегът, които проникват до подземните извори. Докато този процес се завърши, водата се филтрира с години.

Смята се, че изворната вода е най-добрият избор, защото има всички минерали, необходими на човешкото тяло. Ето и най-важните ползи за здравето от приемането на такава вода: Не съдържа токсини.

Алкална е. Не е обработена по никакъв начин. Безопасна е за хора от всички възрастови групи. Има страхотен, освежаващ вкус, както и кафето, чаят и другите напитки, приготвени с нея. Съдържа микроелементи, а основните минерали в нея са: калций, магнезий, натрий и калий. Те са в точното количество, което е нужно на човешкото тяло.

Проучванията показват, че тази вода помага за предотвратяването на широк спектър от заболявания. Защо да избереш изворна вода пред питейната? Тя се препоръчва пред широката гама питейна вода. Изворната вода е по-добра от изкуствената алкална вода Поради значението на алкалността на тялото и неговите различни функции, се наблюдава тенденция за създаване на изкуствена алкална или йонизирана вода.

По-безопасно е да се пие натурална алкална вода, отколкото всякакъв вид изкуствена такава. Изкуствената алкална вода няма естествени концентрации на минерали, каквито има в изворната. Това означава, че е много вероятно да повлия на електролитния баланс в кръвта. Освен това, тази вода се приготвя с вода от чешмата, а това излага хората на потенциални рискове.

Изворната вода е по-безопасна от тази от чешмата Водата от чешмата се подлага на химическо третиране, за да се унищожат всички вредни бактерии. Въпреки това, много от тези химични съединения са вредни за хората. Затова изворната вода е по-добрият избор. Изворната вода е по-добра от дестилираната Схващането, че дестилираната вода е полезна е грешно.

Дестилираната вода е чиста H2O. Проблемът е, че тя не съществува в природата и няма полезни минерали. Те алкализират водата и унищожават наличните в нея патогени, а организмът ги използва със същата цел.

Изворната вода минава през скалите и „събира“ минерали. Дестилирана вода не хидратира тялото и не му помага да се защитава.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама