Цветанов обсъди с Ема Хопкинс има ли връзка между случаите „Скрипал”– „Гебрев”

13:35, 13 фев 19 / Политика 25 1058 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов разговаря с посланика на Великобритания у нас Ема Хопкинс за връзката между случаите „Скрипал“ и „Гебрев“, но Цветанов обяви, че засега няма новини по нея.

Председателят на ПГ на ГЕРБ разгледа и концепцията на вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за интеграцията на ромите, както и желанието му да напусне кабинета, ако тя не бъде подкрепена от коалиционните партньори от ГЕРБ.

„В някои от случаите – да, но смятам, че някои от текстовете трябва да бъдат доста по-отбрани. Трябва да избегнем всякаква възможност за манипулация, както и всякаква възможност да се използва тази тема в предизборния период, което няма да е от полза за обществото“, смята Цветанов.

Той отговори и на призивите на опозицията за смяна на състава на ЦИК за предстоящите европейски и местни избори. „Изборният кодекс, по който е избрана днешната ЦИК, е направен от Мая Манолова и парламентарното мнозинство, ръководено от БСП през 2014 г.“, припомни Цветанов. Според него, през 2016 г. ГЕРБ загуби президентските избори, ръководени от същия състав на комисията. „Ние по никакъв начин не си позволихме да вменим вина на ЦИК, че са манипулирани изборния процес“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама