Цветанов: Да оставим службите да си свършат работата по случая "Гебрев"

15:05, 12 фев 19 / Политика 25 1830 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По случая "Гебрев" трябва да оставим българските служби и европейските ни партньори да си свършат работата и обективно да преценим събраната информация. Това каза в Търговище заместник-председателят на ГЕРБ и председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

Запитан има ли опити случаят да бъде прикриван от българските институции, Цветанов отговори: "Разбирате, че между Великобритания и България с доверието, което е изградено, няма как да кажем, че се стремим да потулим даден случай или да не се работи интензивно. Тук говорим за сериозни неща. Знаем всички и си припомняме много внимателно разследването, което тече във Великобритания по случая "Скрипал", така че аз не бих искал да се придържам към подобен коментар, защото просто ние работим в партньорство с нашите европейски партньори и в случая конкретно, много по-интензивно с Великобритания".

По думите на Цветанов, притеснително е, че "човек, участвал в логистиката и в осъществяването на този изключително отвратителен акт спрямо Скрипал, е бил на територията на страната и е съвпаднал и период, в който действително към Гебрев, може би, са пристъпили с определени действия не знам какви лица и кои и защо са го направили".

"Аз смятам, че все пак като отговорни политици трябва да дадем възможност и на българските институции да си свършат максимално своята работа в партньорство с нашите партньори", каза още Цветанов.

В Търговище Цветанов присътва на официалното откриване на обновената спортна зала в града. Спортният комплекс е обновен с целеви средства от държавата в размер на 850 000 лв., отпуснати по искане на кмета на общината д-р Дарин Димитров. 

В залата е подобрена енергийната ефективност, подменена е дограмата, както и е изградена нова инсталация. В комплекса тренират деца и младежи в няколко спортни направления – художествена гимнастика, стрелба и борба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама