Връщат Анита Мейзер в Сливенския затвор

12:57, 13 фев 19 25 1579 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Анита Мейзер е задържана и ще изтърпи присъдата си в затвора в Сливен.

В Окръжната прокуратура във Варна е получено разпореждане на прокурор от Върховна касационна прокуратура, въз основа на което Анита Желева, публично по-известна като Анита Мейзер, е задържана за изтърпяване на наложено наказание.

С влязло в сила решение от 11.02.2019 г. във Върховна касационна прокуратура е приключило наказателното производство срещу нея.

Анита Мейзер беше призната за виновна по две обвинения – за подкуп и за причиняване по непредпазливост на смъртта на нейния съпруг, като за всяко от тях съдът е преценил за справедливо да определи наказание лишаване от свобода в размер на две години, съобщиха от прокуратурата.

По правилата на групирането на наказания е определено Мейзер да търпи лишаване от свобода за срок от две години при общ режим в затвора Сливен. Наложена ѝ е и глоба в размер на 4000 лв. Уважен е граждански иск в размер на 100 000 лв.

Анита Мейзер беше обвинена, че на 14 август 2016 година в град Варна е причинила по непредпазливост смъртта на Николай Славов Димов. По същото време е предложила подкуп от 30 000 евро на полицейски орган, за да не я задържи при налични данни за извършено престъпление.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама