Бойко Борисов обсъди с Уесли Кларк борбата с контрабандата

11:23, 13 фев 19 / Политика 25 1066 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с генерала от запаса Уесли Кларк, главнокомандващ силите на НАТО в Европа до 2000 г.

„Един от приоритетите в дейността на правителството е борбата с контрабандата. Резултатите към момента доведоха до увеличаване на приходите в държавния бюджет и до прекъсването на нелегални търговски практики, които ощетяват хазната и гражданите“, посочи премиерът Борисов пред американския генерал. Премиерът подчерта, че властите ни ще продължат да надграждат постигнатото и да подобряват сътрудничеството си на глобално ниво.

"Тук съм в качеството си на съветник на швейцарска организация, която се занимава с противодействието на нерегламентираната търговия и борбата с контрабанда", каза Кларк.

"Срещнах се с премиера Борисов и министри от кабинета. Нашата организация е заинтересована от постигнатите от България успехи в противодействието на организираната престъпност и в борбата с контрабандата", обясни още той.

"Заинтересовани сме как да помогнем на България в тези успехи. Срещите ще продължат на техническо ниво", добави генералът.

След заседанието на кабината се очаква премиерът Борисов да се срещне и с американския посланик Ерик Рубин.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама