Тези осем тревожни признака показват, че захарта ви е скочила

18:00, 13 фев 19 / Здраве 25 1734 Topnovini
1

Един лекар може да даде окончателно становище за проблеми с кръвната захар на пациент след провеждането на съответните анализи. Но някои признаци могат да показват повишено съдържание на глюкоза в организма. И не е нужно човек да е професионален медик, за да ги забележи. 

Първи признак: постоянен глад. Постоянното чувство на глад е предизвикано от обстоятелството, че глюкозата лошо се усвоява от тялото. Това се дължи на увеличеното производство на инсулин, което нараства поради високата захар.

Втори признак: умора. Както бе споменато по-горе, излишният инсулин, отделян при висока захар, предотвратява усвояването на глюкозата, източникът на енергия. В резултат на това дори най-малкото физическо натоварване може да причини голяма умора.

Трети признак: често уриниране. Ако забележите, че сте започнали често да посещавате тоалетната, проверете се за захар. Когато нивото ѝ се повиши, уринирането се увеличава, когато ответна реакция на организма, който се опитва да се отърве от свръхдозата захар.

Четвърти признак: жажда. За да се разтвори излишната захар, тялото се нуждае от повече течности - в резултат на това се активират механизми, които предизвикват жажда. Например, може да започнете да усещате, че устата ви постоянно е пресъхнала.

Пети признак: инфекция на пикочните пътища. Вече знаете, че пикочната система се активира при повишена кръвна захар. Това означава повишен стрес и по-голяма уязвимост.

Шести признак: суха кожа. Водният баланс при повишена захар може да бъде нарушен поради честото уриниране, както и желанието на организма да събере повече влага за разтваряне на глюкозата. Ако забележите, че сте станали по-жадни, а кожата ви очевидно се нуждае от хидратиране, това може да е признак на висока захар. Между другото, кожата на краката може да бъде особено суха.

Седми признак: Разсеяност. Увеличената разсеяност може да е признак на дехидратация и липса на кислород за мозъка. Едновременно с това може да отслабва и зрението.

Осми признак: продължително зарастване. В случай на наранявания и порязвания при повишена кръвна захар, глюкозата не позволява белите кръвни клетки да се прилепят към вътрешната страна на увредените съдове. В резултат на това зарастването се забавя.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 131 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.