Девет неща, които правят къщата неуютна

13:00, 17 фев 19 / Любопитно 25 894 Шрифт:
Topnovini

Мислили ли сте някога, че повечето огледала в спалнята ви могат да означават и повече време за почистване или че тъмните нюанси на лампите ще увеличат сметката за електричество? Има много неща у дома, с които сме свикнали и които смятаме, че са полезни. Но истината е, че те често създават неприятна атмосфера.

От Bright Side дават няколко съвета, които можете да използвате, особено ако планирате да реконструирате къщата или апартамента си.

1. Разтегателен диван


Няма реална причина да купувате разтегателен диван вместо обикновено легло. Разгъването му всеки ден не е добра идея. Освен това, тези дивани имат по-малка площ, а и не предлагат необходимия комфорт.

2. Събиране на найлонови торбички

Често не изхвърляме найлоновите торбички, защото може да ни потрябват. Но един ден това ще доведе до пълна бъркотия в шкафа. Затова съхранявайте ги в малка кутия и ограничете броя им до толкова, колкото може да се поберат в кутията.

3. Голям брой кутии

Много е удобно да съхранявате неща в кутии. Въпреки това, често използваме твърде много и дори не помним какво има в тях. В резултат на това можете да губите ценното си време, търсейки нещо във всички. Затова за дрехите, заложете на няколко големи кутии. Надпишете ги, за да знаете какво съхранявате в тях.

4. Претрупано шкафче в коридора

Закачалките в коридора винаги са препълнени, освен ако нямате само едно яке за всички сезони. Но това е мястото, което създава първото впечатление в дома ви. Ако гардеробът ви е препълнен, къщата изглежда разхвърляна и отнема все повече и повече време, за да намерите необходимите неща.

5. Нямате място за обувки

Дори и да сте внимателни с това, къде слагате обувките, в крайна сметка цялата стая ще изглежда хаотична. Също така, ако нямате специален шкаф за тях, през зимата ще се нанася много мръсотия. Изберете малък шкаф за обувки, където се съхраняват във вертикално положение. Единственият проблем с тях е проветряването им, но може да поставите лавандула на един рафтовете.

6. Огромни огледала в стаята

Големи огледала в спалните често се слагат на вратите на гардероба. Те могат да направят една малка стая да изглежда много по-голяма, но изискват и редовно почистване. Ако в стаята има много слънце, прахът лесно се вижда на огледалата.

7. Телени закачалки

Ако имате много телени закачалки, има голям риск да увредите дрехите си, докато ги изваждате от гардероба, а дрехите, изработени от деликатни тъкани, губят формата си. Изберете дървени закачалки, които изглеждат много по-добре, за да избегнете този проблем.

8. Отворени рафтовете

Един от най-популярните неща в кухнята са отворените рафтове. За съжаление тук има много прах, а в съчетание с изпаренията стават много трудни за почистване. Затова е важно рафтовете и нещата върху тях да се почистват редовно, а мястото да се поддържа безупречно подредено.

9. Тъмни нюанси на лампата

Тъмните нюанси не позволяват светлината да преминава добре, така че стаята винаги ще изглежда малко тъмна. За да разрешите този проблем, можете да опитате да купите най-големите и най-силни крушки. Но в този случай ще използвате повече електроенергия и съответно сметките ще нараснат.

Най-добрият вариант е да промените цвета на плафона – светъл плат или стъкло с ярък цвят ще позволи на светлината да мине през много добре, което ще направи мястото да изглежда уютно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама