Кучешки музей отваря врати в Ню Йорк

20:00, 07 фев 19 / Любопитно Сподели в: 25 370 Topnovini Автор: Topnovini
1

Кучетата играят малки роли в някои от най-значимите картини на западния свят, и все пак най-добрият приятел на човека не може да се справи със строгата йерархия на музеите по света. Музей в Манхатън възстановява полагащото им се място в центъра на картината, както биха се изразили любителите на кучета.

Музеят на кучето на Американския киноложки клуб отваря врати в петък в Манхатън. В него могат да бъдат видени най-различни произведения на изкуството свързани с кучетата, както и интерактивни дисплеи.

Откриването на музея ще съвпадне с началото на Уестминстърската седмица - ежегоден зимен фестивал, който привлича кучета и любители на кучета от цял свят. Kулминацията на това събитие е кучешкото шоу във вторник вечерта и конкурса „Найдобър в шоуто”, който се провежда в Мадисън скуеър гардън.

В колекцията на музея има над 2 000 картини, снимки, скулптури и артефакти, включително и много документи за произхода на съвременните домашни любимци, и как те са изглеждали през 19 в., и преди това. В изложбата може да се види и скелета на „Белград Джо”, фокс териер, който е починал през 1888 г. и се смята за основна фигура в еволюцията на породата.

Самият музей е отворен за първи път през 1982 г. , когато е бил открит в Ню Йорк, преди да бъде преместен през 1987 г. в Сейнт Луис, където е бил в продължение на 37 години, забутан в покрайнините на града. 

 

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани