Тръмп разкри кога ще е срещата му с Ким Чен Ун

10:10, 06 фев 19 / Свят 25 1121 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Доналд Тръмп произнесе годишната реч "За Състоянието на съюза". Американският президент отправи призив за единство към Конгреса и коментира чувствителни теми като имиграцията, стената по границата с Мексико и отношенията със Северна Корея.

82-минутна реч на американския президент, в която той обобщи политическите си приоритети. И направи важно съобщение за втора среща със севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

"Остава още много работа, но отношенията ми с Ким Чен Ун са добри. С него ще се срещнем отново на 27-ми и 28-ми февруари във Виетнам", съобщи Тръмп.

Във външнополитически план Тръмп се спря и на търговските отношения с Китай и ситуацията във Венецуела и Близкия Изток. Той разкритикува разследването на специалния прокурор Робърт Мълър, част от която касае подозренията за съглашателство между Русия и предизборния му екип по време на кампанията за президентските избори от 2016 г.

Доналд Тръмп засегна и друга чувствителна тема - тази за имиграцията и стената по границата с Мексико, която се зарече да изгради, защото по думите му стените спасяват животи.

Президентът призова към единство републиканците и демократите в Конгреса.

Един контраст направи впечатление по време на речта в Конгреса. Много от представителките на демократите, включително председателката Нанси Пелоси, бяха облечени в бяло. По този начин те почетоха движението на суфражетките и борбата им за правото на жените да гласуват. От своя страна жените от Републиканската партия бяха избрали червения цвят.

Стейси Ейбрамс - изгряваща звезда на демократите, произнесе ответния адрес. Първата афроамериканка, която представя тази реч, се застъпи за средната класа и разкритикува намерението за изграждане на стена по границата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама