Алберт Попов: Надявам се на добро класиране на световното

14:50, 05 фев 19 / Спорт 25 1267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-добрият български състезател в алпийските ски в момента Алберт Попов се надява на добро класиране на световното първенство в Оре (Швеция) и да запази страхотната си форма до края на сезона. Попов постигна впечатляващи резултати в последните стартове от Световната купа като завърши на шесто място в слалома в Шладминг и девети в слалома в Кицбюел.

"Чувствам се добре на българска земя най-накрая. Благодаря на всички за подкрепата. Постигнахме страхотни успехи, които все още ги осъзнавам, но не трябва да спираме. Сега предстои световно първенство, след това стартовете от Световната купа в Банско. Елате там да ме подкрепите!", призова Попов на пресконференция на БФСки днес по повод предстоящите три старта от Световната купа за мъже в Банско от 22 до 24 февруари.

Към момента има заявени 148 скиори от 26 нации. Световната купа в ските в Банско ще бъде най-голямото спортно събитие в България за 2019 година.

Най-много към момента са заявени състезатели от Австрия - 22-а. Италия и Франция са с по 16 скиори. С по един към момента са Сърбия, Холандия, Лихтенщайн, Белгия, Дания и Гърция.

България ще бъде представена в Банско от трима състезатели - Алберт Попов, Камен Златков и Йоан Тодоров.

"Все още се опитвам да осъзная успехите, те са наистина огромни. Надявам се да задържа тази страхотна форма и да направя добри резултати в Банско. Чувството да си сред елита е страхотно, да карам с най-добрите състезатели в света, които съм гледам само по телевизията преди този сезон", добави алпиецът.

Попов заедно с Камен Златков ще участва на световното първенство по ски алпийски дисциплини в Оре (Швеция). Двамата ще стартират в слалома и в гигантския слалом следващата седмица.

"Очакванията към мен винаги са били големи, моите към себе си също. Това не ме притеснява. Надявам се на едно добро класиране на световното първенство и се надявам да бъда сред първите 30 на гигантския слалом", каза Алберт Попов.

Той се надява да запази добрата си форма до края на сезона.

"Реалната цел е да продължа в същия дух. Увереността и добрите резултати ще дойдат сами. Да имаме Световна купа в Банско се случва рядко, за мен ще бъде чест да карам в тези състезания. Реалната цел за сезона вече в постигната. Всичко останало ще бъде плюс за мен", заяви Попов.

Той няма конкретни очаквания за представяне на шампионата на планетата в Оре.

"Световното първенство и олимпийските игри са специфични състезания. В тях нищо не се знае. Отивам на световното първенство спокоен, няма какво да губя. Надявам се на добро класиране", добави Попов.

Личният му треньор Ивайло Борисов каза, че успехите в последните състезания да плод на дългогодишен труд.

"Тези успехи са плод на много години труд. Последните три години се доближавахме постепенно до тези резултати. Преди началото на сезона не сме очаквали шесто място, а искахме да сме в точките. Нещата се случиха по-бързо, което ни изненада", каза Борисов.

Другият български състезател Камен Златков очаква да запише добри резултати в предстоящите състезания.

"Като цяло показах някои добри резултати на Европейските и континентални купи. Надявам се съвсем скоро да има двама български състезатели в елита. Ние винаги сме се старали да сме сред най-добрите", заяви Златков.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама