Алберт Попов: Няма да спра, докато не стана първи!

10:50, 04 фев 19 / Спорт 25 1781 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Алберт Попов обеща да продължи да дава най-доброто от себе си, за да стигне до първото място в алпийските ски. 21-годишният софианец се завърна в България след серията от силни резултати в слаломите за Световната купа.

"Страхотно се чувствам, малко съм уморен, но всичко си е струвало. В момента съм в страхотна форма, ще се опитаме да я поддържаме за световното. Ще гледаме да си починем и да уцелим деня", сподели той.

"Чувствам се супер, усещам, че това е моето място. Не се притеснявам, сред тези конкуренти се чувствам жив и съм готов за нови успехи. С малкия залък идва и по-големият, така че съм готов. Към мен винаги е имало очаквания. Не се притеснявам, моите целите са високи, така че следвам ги и каквото стане", каза още Попов.

"Мечтая за първото място. То винаги ми е в главата, винаги ме тормози. Докато не застана на първото място, няма да се спра. Давам най-доброто от себе си, винаги карам за медал", добави той.

На Попов му предстои световно първенство е Оре, Швеция: "От световното очаквам едно хубаво класиране, очаквам да нацеля формата. Това да е моят ден."

21-годишният скиор разкри, че очаква в Банско да постигне силни резултати и в другата си дисциплина - гигантски слалом.

"Там все още не ми се е получило. Там все още целта е топ 30. Може да очаквате подиум в Банско. Надявам се да стигна до подиум в Банско", каза той.

Попов добави, че големите звезди в алпийските ски вече го поздравяват и се съобразяват с него.

"Големите, въпреки че изглеждат доста гледащи отвисоко, се заглеждат, когато се появи млад талант. Ставаш интересен и идват да те поздравяват", завърши той.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама