Технологиите, които в близко бъдеще могат да изчезнат

13:00, 09 фев 19 / Любопитно 25 851 Topnovini

Благодарение на развитието на технологиите, животът ни се променя всеки ден. Навлизането на други иновации обаче може да направи досегашните технологии излишни. Експертите считат, че следните технологии няма да бъдат използвани до 2030 или 2040 година, пише Business Insider.

USB памет

Прогнозите сочат, че облаците ще подобряват своите функции и ще са достатъчно надеждни, за да пазят всичките ни данни. Това ще остави USB паметта в миналото. През 2000 година флаш устройствата изместиха CD и DVD дисковете. Днес облак пространствата ще направят същото с USB паметта.

Дигиталните камери

Непрекъснатото подобряване на камерите на мобилните устройства постепенно изважда от употреба дигиталните камери. Те се появиха на мястото на тежките филмови камери преди 2 десетилетия, но сега биват догонвани от мобилните устройства, чиито камери стават конкурентни и могат да надминат дигиталните.

Неавтоматизираните автомобили

Мястото на водача ще се превърне в още едно място за пътуващ, а на идващите поколения няма да им се налага да се учат да шофират. До края на 2020 година се очаква да има над 10 милиона самоуправляващи се коли, а вероятно след още десетилетие пълна автоматизация на автомобилите.

Стандартното осветление

Бутоните за включване и изключване на осветлението ще бъдат заменени от интелигентно управление, което ще работи с гласови команди. То не само ще е по-удобно, но и ще е по-икономично. Експерти смятат, че то ще може да се регулира автоматично спрямо дневната светлина в помещението.

Смартфоните

Колкото и да са интелигентни, те ще бъдат заместени от импланти, поставяни в ретината на човек или друг вид технология, която може да се използва без да заема ръцете. Пример за подобна иновация бе очилата на Google с достъп до интернет. До 2040 година се очаква да се развият още такива идеи.

Касови апарати

Според Майк Хендриксън, вицепрезидент по технологиите и развиващите се продукти в Skillsoft, в рамките на 20 години нова технология ще предотврати кражбите и ще елиминира нуждата да се плаща в брой. По думите му вероятно хората ще могат да влязат в магазин, да вземат всичко, което им е необходимо и просто да излязат. Преди да напуснат магазина високотехнологични скенери ще изчисляват колко трябва да платят и ще ги таксуват.

Пароли

Apple и Samsung вече внедриха отключването на мобилните устройства само с докосване. Отпечатъците и лицевото разпознаване са само началото на биометричната идентификация - метод, който ще позволява хората да отключват телефоните сами без пароли и кодове, защото устройството ще ги разпознава.

Мишките

Тъчскрийнът донякъде намали използването на мишките, но се очаква те да спрат да са необходими напълно. Вместо тях хората ще си служат с добавена реалност. Работата с компютъра би следвало да може да се осъществява чрез жестове и знаци с ръцете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!