Лейди Гага, Джон Леджънд и Джей Ло подписаха петиция за жените в музикалните среди

11:20, 04 фев 19 / Любопитно 25 1131 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Звезди от ранга на Лейди Гага, Джон Леджънд, Дженифър Лопес, Ариана Гранде, групата Maroon 5, Карди Би и много други се включиха в кампанията на Американската звукозаписна академия за засилено присъствие на нежния пол в създаването на песни и албуми.

Институцията, която ежегодно раздава най-престижните отличия в гилдията – наградите „Грами“, инициира в петък петиция за включването на поне две жени като музикални продуценти, когато става въпрос за сътворяването на нова продукция, независимо от нейния мащаб. Над 200 представители на индустрията вече са подкрепили кампанията на Академията. „Всеки е свободен да избира своя екип, защото искаме хората да имат право на творчески решения. Въпреки това знаем, че когато жените са включени в микса и бъдат забелязани вратите за тях ще продължат да се отварят. Това искаме – да сме сигурни, че възможност има за всички и жените, които досега нямаха такава възможност да се изявят, да го направят“, казва Тина Чен, която отговаря за разнообразието от пол, раса и т.н. в Академията.

Междувременно, дни преди да се състои церемонията за наградите „Грами“, потребител с име на профила Main Pop Data разпространи в Туитър предварително изтекъл списък с големите победители. Въпреки това представителите на Академията бяха категорични, че това не е достоверна информация, като уточниха, че дори самите членове на институцията не знаят окончателните резултати до деня на самата церемония.

Победителите в тазгодишната, 61-ва церемония по раздаването на награди „Грами“, ще бъдат обявени на живо от „Стейпълс Център“ в Лос Анджелис и в ефира на CBS на 10 февруари в 17 часа местно време, или 3 часа сутринта на 11 февруари българско време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама