Нова Кончита Вурст ще се бори на "Евровизия" 2019

11:20, 30 яну 19 / Любопитно 25 1764 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Франция избра своя представител за конкурса „Евровизия” 2019 в Тел Авив. Това е 19-годишният певец Билал Хасани, влогър с над 800 000 последователи в ютюб, предадоха световните медии.

Песента, която ще изпее, се казва „Roi” ("King") – един химн на различния човек, и е смес от френски и английски език. Посланието е да приемеш себе си какъвто си и идеално пасва на биографията на Хасани, който често носи грим и перуки. „Горд съм да представлявам моята страна, защото това е моята страна на 100%, въпреки хората, които
твърдят обратното”, заявява певецът с френско-марокански произход.

Хасани бе избран с 35,7% от гласовете на публиката.

„От 9-годишен съм пристрастен към Евровизия не само към артистичния, но и към символичния смисъл на шоуто – всички онези култури и различия, обединени от музиката, има истинска магия в това велико шоу”, сподели Хасани пред своите над 400 000 последователи в Instagram.

Външният му вид поражда много въпроси. „Днес се говори за интерсексуални хора, но моят случай не е такъв. Аз съм момче. Не съм трансджендър. Никога не съм си мислел, че всичко щеше да е по-лесно, ако се бях родил жена. Чувствам се удобно с моята мъжественост”, отсича пред немско списание 19-годишният певец, наричан новата Кончита Вурст.

Въпреки подкрепата за „Евровизия”, Хасани е засипан от множество критики и обиди в интернет. На тези, които не пестят жлъчните си коментари, влогърът отговаря саркастично: „Хората, които злословят, ме посещават в Youtube. А тези посещения се превръщат в пари”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама