Оставиха в ареста обвинените за финансиране на тероризъм

16:15, 29 яну 19 / Крими 25 402 Topnovini
1

Апелативният спецсъд остави в ареста петимата, обвинени за финансиране на тероризъм.

Миналата неделя спецсъдът остави в ареста Мустафа Алибрахим, Абдалхай Халум, Атеф Хсара, Сулейман Али и Исения Асенова, като взе за тях мярка за неотклонение „задържане под стража“. Апелативният спецсъд потвърди определението му.

Преди 10 дни при мащабната операция срещу международния тероризъм бяха арестувани 43 души, повечето чужди граждани. Шестима бяха привлечени като обвиняеми, сред задържаните има българка, а един е обявен за международно издирване.

Те се разследват за две престъпления. Първото е, че членовете на групата са трансферирали 25 млн. евро и над 100 леки автомобила към терористични организации в чужбина. Второто е, че са участвали в пряко и косвено в терористична организация.

Шестото лице е привлечено като обвиняем в негово отсъствие, задочно. Той се издирва и е мъж от сирийски произход. Всички чужди граждани пребивават на законно основание на територията на България. Трима от тях са със статут на временно пребиваващи. Двама от тях са постоянно пребиваващи чужденци в страната ни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани