Елена Йончева обявява разследването си за корупция в Министерския съвет

08:00, 30 яну 19 / Политика 25 1245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутатът Елена Йончева се очаква да обяви резултатите от своето разследване за корупция в Министерския съвет. Това оповести лидерът на БСП Корнелия Нинова във вторник.

Преди няколко дни Елена Йончева обеща да извади данни за корупция, свързани с министър и зам.министър, без да дава подробности. Журналистката обещава да внесе събраните данни в прокуратурата.

Новината за предстоящото ѝ разкритие идва след повдигнатото ѝ от прокуратурата обвинение за пране на пари от КТБ. И Йончева, и колегите от БСП твърдят, че обвинението е напълно неоснователно и че то е разправа на ГЕРБ заради предишните ѝ разследвания, разобличаващи корупция във властта. Според обвинението сумата, която тя е "изпрала" през своя фирма, e 645 000 лв.

Йончева напомни, че е подавала сигнали до прокуратурата за оградата по българо-турската граница и за практики в общината в Хасково, но досега нямала отговор за някакъв резултат. Депутатката каза още, че се занимава и с магистралите и пътищата, както и преглеждала материали и документи по разследване на други колеги за сметка от 1.8 млн.лв в Барселона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама