Dior с колекция, вдъхновена от цирка, на Седмицата на висшата мода в Париж

21:00, 22 яну 19 / Любопитно 25 1220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Италианската модна дизайнерка Мария Грация Киури представи колекцията си за "Диор" в рамките на Седмицата на висшата мода в Париж. С това ревю публиката сякаш бе поканена на цирково представление, за да види луксозни облекла, които създават впечатлението, че са износени.

Манекенките бяха дегизирани и гримирани като клоуни, като носеха шапчици с воали, а по лицата им бяха изрисувани черни сълзи. Колекцията бе представена в шапито, инсталирано в градините на музея "Роден", предаде Франс прес.

Сред присъствалите на дефилето знаменитости бяха италианската актриса Моника Белучи, британската ѝ колежка Кристин Скот Томас, родената в Никарагуа актриса и адвокатка Бианка Джагър.

"Париж има отдавнашни традиции в цирка, но ако си припомним за Фелини и неговия филм "Осем и половина", ще заключим, че същата традиция е налице и в Италия - заяви дизайнерката. - Това напомня седмица на модата. Става въпрос за шествие, в което всяко облекло е с определен "характер". Той може да е "смел", като например черния костюм тайор с панталон, или "меланхоличен", като роклята в пастелни тонове."

Колекцията е вдъхновена от света на цирка и това проличава във включващите ромбове мотиви върху жакард, сатен и органза, в бродираните животни върху поли, в изображенията на пламъци върху дълги рокли с украса от пайети, в костюмите тайори, които напомнят облекла на дресьори на животни. Преобладаващите цветове създават впечатлението, че облеклата са покрити с тънък слой прах и че наскоро са били извадени от стари скринове или са били купени от амбулантни търговци. Мотивите в бродериите, вдъхновени от модата през 50-те години на миналия век, са опростени за тази колекция.

"Става дума за персонален лукс", отбеляза Киури.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама