Планинарка, известна със снимките си по бикини, загина по време на преход

20:20, 22 яну 19 / Любопитно 25 1345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тайванска планинарка, изствестна с публикуването на снимки от високи върхове, облечена само по бикини, е починала, след като е попаднала в клисура по време на самостоятелно изкачване.

Джиджи Ву успяла да се свърже с аварийните служби, но лошото време забавило спасителната операция, съобщава BBC, като се позовава на местни медии.

Смята се, че причината за смъртта на 36-годишната тайванка е хипотермия.

Тя е популярна фигура в социалните мрежи, а съобщенията на страницата ѝ във Фейсбук от приятели и почитатели ѝ отдават последна почит и я определят като вдъхновяващ планинар.

Ву е била на самостоятелна обиколка в Националния парк Юшан, където се намират и най-високите върхове на Тайван, достигащи до 4000 метра.

Тя е известна с публикуването на снимки по бикини, но е била и опитен турист, който винаги използвал необходимото оборудване и предпазни мерки по време на експедициите си.

Според местни медии лошото време е възпрепятствало достигането до Ву с хеликоптер и се е наложило спасителите да тръгнат към нея пеш.

Тялото ѝ е открито в понеделник, а предната нощ температурите са били много ниски.

На 24 декември 2018 г. Ву е публикувала снимка на краката си, които били значително разранени, към която е написала, че се е подхлъзнала от пътеката и за малко да падне.

В интервю от 2018 година за Фокус Тайван, тя казва, че е започнала да публикува снимки по бикини, след като загубила бас с приятел.

Последният ѝ пост във Фейсбук, предназначен за нейните 18 000 последователи показва гледка от планината над облаците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама