Четири приложения, които задръстват телефона ви

17:40, 18 яну 19 / Любопитно 25 1446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Смартфоните бързо се задръстват от ненужни приложения, които не само заемат място за съхранение, но също могат да повлияят на производителността на телефона и на живота на батерията. Време е да почистите вашия смартфон. Ето пет приложения, които трябва да премахнете незабавно:

Приложения, които твърдят че освобождават RAM

Приложенията, които седят във фонов режим, изяждат вашата RAM памет и използват живота на батерията, дори ако са в режим на standby. Идеята зад приложенията, които твърдят, че увеличават паметта ви, е да изключват систематично тези фонови приложения. За съжаление, това изостря проблема.

Приложенията, които стоят във фонов режим, трябва да се рестартират след като ги затворите. Паметта и живота на батерията се използват за рестартиране на приложенията, а това постоянно изключване и рестартиране на приложения може да направи телефона ви нестабилен. Така че от тези приложения за освобождаване на паметта няма никакъв смисъл. Освен това, Android управлява автоматично използването на RAM и знае кога да изпълнява приложение или не, така че допълнителни приложения не са необходими.

Clean Master или всяка програма за освобождаване на място

Тези приложения обещават да почистят телефона ви, за да повишат производителността. Макар да е вярно, че изтритите приложения понякога оставят някои кеширани данни, не е необходимо да изтегляте специален софтуер. Просто отидете в Settings > Storage > и натиснете Cashed Data.

Когато ви попита дали искате да изтриете кешираните данни, натиснете ОК.

Преинсталиран софтуер от производителя на вашия телефон

Много смартфони имат предварително инсталирани приложения. Независимо дали става въпрос за приложения за хотелски резервации, игри или функционално съмнителни офис приложения - много производители инсталират свои собствени безполезни приложения заедно със задължителния набор от приложения от Google. В идеалния случай това е просто загубено пространство от хранилището за данни, но в най-лошия случай те съкращават живота на батерията и правят телефона ви по-бавен.

Приложения, които твърдят че удължават живота на батерията

Подобно на приложенията които „освобождават“ RAM, така и тези не правят нищо друго освен да натоварват телефона ви допълнително.
Решението ? Отворете настройките на батерията. Намерете приложението с най-високо потребление в списъка и натиснете – Force stop.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама