YouTube сваля видеа заради предизвикателството от филма "Кутия за птици" със Сандра Бълок

17:20, 17 яну 19 / Любопитно 25 1493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Платформата за видеосподеляне YouTube ще сваля видеоклиповете, които оценява като „вредно съдържание“ във връзка със скочилия интерес към #BirdBoxChallenge („Предизвикателството Кутия за птици“).

Преди няколко седмици представители на стрийминг гиганта Netflix оповестиха, че не подкрепят възникването на подобно опасно предизвикателство, което при това е вдъхновено от техния филм „Кутия за птици“ с участието на Сандра Бълок. След бума от клипове и YouTube реши да затегне критериите, при които допуска подобно съдържание на платформата си. Нещо повече, от сайта вече работят и с детски психолози, които да оценяват и друго съдържание, свързано с шеги и трикове, при които някой може да пострада. YouTube си даде двумесечен срок, в който да изтрие опасните клипове, свързани с #BirdBoxChallenge.

В постапокалиптичната лента Бълок и екранните й деца трябва да намерят пътя към своето спасение със завързани очи. Това даде идея на мнозина ентусиасти да създадат т.нар. „Предизвикателство на Кутия за птици“ (#BirdBoxChallenge). В него те карат скутер и се изкачват по ескалатор със завързана кърпа около главата си.

Не можем да повярваме, че трябва да го изтъкнем като проблем, но – моля ви – не се наранявайте с това „Предизвикателство на Кутия за птици“. Не знаем как се даде началото на това нещо, но оценяваме любовта ви към продукцията
написаха от компанията в своята страница в Туитър преди ден. Според справка на The Hollywood Reporter, заглавието на филма е фигурирало в над 8 милиона поста на потребителите на социалната мрежа през последния месец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама