Малки, но важни навици при горенето на килограми

12:00, 20 яну 19 25 1690 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Понякога малките, ежедневни навици, за които рядко си даваме сметка, могат да обърнат каруцата по пътя към отслабването.

Вода

Изследванията показват, че добрата хидратация води до загуба на тегло. Този навик помага, намалявайки количеството, което поемаме по време на ядене, разгражда мастните клетки и леко увеличава метаболизма.

Храни с висока концентрация на вода

Такъв тип храни предлагат засищане без много калории. Опитайте салата с краставици и домати, тиквички или просто закусете с цитрусови плодове или диня.

"Яжте" с очите си

Следете хранителните си навици, използвайки дневник. Също така може винаги да държите здравословни храни на видимо място из кухнята, така че да не ги изпускате от поглед.

Планирайте

Планирайте порциите си и тяхното съдържание. Когато удари глад и не сте подготвени, много по-лесно е да протегнете ръка към най-близкото и най-лесно нещо за приготвяне, което невинаги е най-здравословното.

"Довиждане“ на содата

Изследванията показват, че напитките с добавена захар, каквато е содата, спомагат за наддаването на тегло при деца и възрастни, така че гледайте в опциите ви винаги да фигурира вода или други неподсладени напитки.

Ранни вечери

Не вечеряйте след 19 часа или 20 часа, ако се опитвате да премахнете няколко килограма от себе си. Нашите тела са предназначени да използват гориво през активните часове на деня и всичко се забавя през нощта, докато телесната ни система се подготвя за сън.

Фибри

Фибрите са ефективни хранителни вещества по много причини, най-вече защото помагат на организма да се чувства наяден. Храните с високо съдържание на фибри включват плодове, боб и пълнозърнести храни.

Балансирана закуска

Може би си мислите, че пропускането на утринното хранене ще ви спести калории и ще ви помогне да отслабнете, но всъщност може да предотврати активирането на метаболизма.

Внимавайте с дресинга

Много е лесно да превишите нужните калории с изобилието от сосове за салати, кетчуп и други подправки, пише Puls.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама