Съдът се произнася по искането за по-лека мярка на сина на Арабаджиеви

08:50, 15 яну 19 25 1220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наследникът на издираните хотелиери Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо, иска да излезе на свобода. Преди седмица съдът му отказа да го освободи с мотива, че при по-лека мярка би могъл да извърши ново да престъпление. Майка му и баща му все още са в неизвестност.

Вълчо Арабаджиев е обвинен за участие в схема с пране на пари и укриване на данъци в особено големи размери. Неговите родители са издирвани по същите обвинения.

Адвокатите на 20-годишния наследник на фамилия Арабаджиеви заявиха, че той страда от дискова херния, която в ареста се е влошила. Един от защитниците му - Илиян Василев, твърди, че обвиняемият се е превърнал в „заложник, за да бъдат принудени родителите му да се предадат на властите".

Повдигнато беше и ново обвинение, тъй като след анализ на събраните доказателства се прецени, че е наличен състав на по-тежко престъпление. То е, че Вълчо Арабаджиев е предполагал, че държаното от него имущество е придобито чрез извършване на тежко престъпление, за което се предвижда наказание повече от 5 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама