Бившата годеница на Фреди Меркюри взима 40 млн. паунда от "Бохемска рапсодия"

14:20, 14 яну 19 / Любопитно 25 2774 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мери Остин – жената в живота на Фреди Меркюри, ще спечели 40 милиона британски лири от успеха на биографичния филм за него „Бохемска рапсодия“.

Лентата, която спечели Златен глобус за „Най-добър филм“ и „Най-добра мъжка роля“, е заработила до момента около 600 милиона лири в кината в цял свят, а Остин, на която Фреди предлага брак в началото на кариерата си, и която остава с него до последните му дни, ще получи дял от парите заради авторските права.

Когато се запознава с харизматичния Фреди Меркюри през 1970 г., Остин е на 19 години. Тогава той и Queen са едва в началото на кариера си. Певецът е толкова влюбен в нея, че й подарява годеж пръстен, а по-късно пише за нея един от най-големите хитове на групата „Love of my life“. Според сценария на “Бохемска рапсодия“, който е консултиран от друг член на Queen – китаристът Брайън Мей, връзката между Мери и Фреди приключва, когато той й признава, че е хомосексуалист. Тя остава цял живот близо до Фарук Булсара (както е истинското име на родения в Занзибар музикант) и се грижи за него, когато се разболява от СПИН. 

Фреди Меркюри завещава на Мери Остин 50 процента от бъдещите си печалби. 25 процента получават родителите му и 25 процента сестра му. След смъртта на родителите му дялът на Остин става 75 процента. Тя наследява и къщата му в Западен Лондон на стойност 20 милиона лири, както и по-голямата част от състоянието му от 9 милиона лири. От бъдещите печалби на група „Queen“ Остин наследява около 19 процента.

Мери Остин е на 67 години. Преди шест години тя определи огромното наследство от Фреди Меркюри като "бреме", предизвикало "много яд".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама